ponedeljek, 31. marec 2008

Disco, Pust, Velika Noc, pa s kolesi na okoli, avstralske vozniske

Ob praznovanju obletnice manle farme, ki jo imo na nasi soli, v kateri imajo poleg raznoraznih ptic se hrcke, kokosi,... in celo ponija, pa seveda zelenjavni vrt, smo imeli pravi otroski disco.
DJ, ki je sicer ze dedek, je seveda naredil pravo zabavo za nase najmlajse. Leta prinesejo izkusnje. Miha v svojem elementu.
Samo in njegove spremljevalke.
Sara in njene prijateljice.
Ko je bila zabava koncana, pa so vsi vkljucno s starsi, ki so prisli po otroke za seboj vse pospravili in pocistili.

Tu doli sicer ni pusta, imamo pa noc carovnic konec oktobra, a srecas maskare tudi vmes, kot naprimer na sliki, ko so nasi imeli zadnji dan pouka pred 2 tedenskimi pocitnicami in so imeli prosto oblacenje pac v bilo kaksne pravljicne ali filmske in podobno junake in vsak, ki tako pride mora "za kazen" ker ni v uniformi sole prinesti zlatnik (1 ali 2 dolarja), ki grejo v dobrodelne namene. V Melbournu se je ta denar zbiral za eno otroskih bolnic in zbralo se je 12.450.000,00 AUD (seveda je bilo na veliki petek zbiranje tudi preko TV, kjer so darovali ostali posamezniki in firme). Ja to je pa Avstralija.Zajcek nam je prinesel nova kolesa in celade. Nekaj malega Veliko Nocnega zajterka. Ja nismo imeli casa jajck pobarvat, smo bili prevec zaposleni z kolesi.Kot se za nase otroke spodobi so najbolj zadovoljni pri ustvarjanju.Ker je bil ta vikend bolj oblacen smo seveda sli z nasimi novimi kolesi na izlet okoli Seaford Wetlands. To je naravni park - mocvirje polno raznoraznih ptic, ki se nahaja diretno za naso hiso.

Ja s Tino se se lahko pohvaliva, da sva ta teden oba dobila tudi prave avstralske vozniske. To je tu doli dobesedno najpomembnejsi dokument, saj je v bistvu endini uradni dokument s sliko in naslovom, tako, da bilo kaj urejas te povsod vprasajo po njej, kot v SLO po osebni. Nasplosno pa je to super, saj nam sedaj ni vec potrebno povsod s seboj vlaciti potnega lista, pa mednarodne vozniske. Sicer sva, ker SLO z Avstralijo nima ustreznega sporazuma morala it na teoreticni in prakticni izpit, a ce bi imela npr. nemskega, ali hrvaskega, ali kaj podobnega, bi le sla na VIC Roads (urad za te zadeve) in bi nama dokument le izdali. A tako sva vsaj bila prisiljena obnoviti teoreticna pravila in predvsem dolocene specificne razlike, ki so tu doli drugacne, kar tudi ni tako narobe. Ce koga zanimajo si jih lahko pogleda na http://www.vicroads.vic.gov.au/NR/rdonlyres/CA55689D-51AC-49ED-B3B4-34A882148421/0/DrivinginVicRR.pdf .

Ni komentarjev: