nedelja, 8. marec 2009

Samotov rojstni dan, Nippers Carnival,...

Samotovo darilo z drugega konca sveta je prispelo se ravno pravocasno v petek pred njegovim 8. rojstnim dnevom 22.februarja. Najbolj se je seveda razveselil dinozavra, ki ga je potrebno izkopati kot pravi geolog z nozkom, zlicko in copicem in na koncu sestaviti in postaviti v muzej.Seveda je ze izkopal prve dinozavrove kosti, Miha mu pri tem seveda asistira.V soboto smo proslavili se s torticoIn seveda v nedeljo (22.februarja) imeli nas standardni rojstnodnevni zajterknato pa smo se odpravili na Nippers Carnival v Mt.Martha, ki je bil v celoti posvecen zrtvam pozarov, ki so v preteklih tednih prizadeli Victorijo http://www.sonicaustralia.com/downloads/Bux_nippers_swimming_bushfire_appeal.pdf . Z vsemi donacijami in podobnimi dobrodelnimi prireditvami je tako bilo poleg seveda ostalih donacij, kot so krvodajalstvo, darovanje raznoraznih dobrin,... v ta namen do konca februarja zbranih preko 156 milijonov austraskih dolarjev.Prvo skozi "bush" od parkirisca do plazeBaldehin nasega drustva http://www.carrumslsc.com/prvo malo razmigavanjapol pa v boj za zastavice,...pa se regata v ozadjuGovor predstavnikov gasilcev in minuta molka v pocastitev zrtvam pozarov. Ves na prireditvi zbran denar od donaciji, vse hrane, pijace,... je seveda sel v sklad za pomoc zrtvam.Sara je pri zastavicah bila zopet zelo uspesna, v vsej svoji konkurenci (deklic do 10 let, klubov iz celega Malbourna in okolice) je zasedla 3. mesto.Pa imeli smo prikaz resevanja iz vode s helikopterjemPa se malo avtomobilisticne idilein se par slikic iz poti domov. Kraj Mount Martha lezi ob Port Phillip Bay kaksnih 25km juzneje od nas
Samo si je zelel rojsni dan praznovati le s par najboljsimi prijatelji na njegovem najljubsem igriscu, v stilu gusarjev. In tako so prejsnji ponedeljek po pouku uzivali nasi gusarji.Sara je mami pomagala pripraviti vse potrebno za Samotovo zabavo.
Mislim, da so slike dovolj zgovorne. V glavnem so uzivali.

Tu pa se Sara z ostalimi uceni nase sole, ki so se uvrstili na medsolsko tekmovanje v plavanju, ki je bilo ta ponedeljek. Peljali so se seveda z nasim starim solskim avtobusom "Gus The Bus"http://www.seaford-northps.vic.edu.au/specialfeaturesoshc.htm . Ja to je tudi en del Australije.
Sara s se tremi sosolkami, ki so tekmovale v stafeti. Sicer so bile malo razocarane nad rezultatom, a dobile so vsaj pohvalne trakce za udelezitev.
Pa se Sara na pondeljkovem zboru pred solo, prejela znacko "Junior council". Iz vsakega razreda (od 3. razreda naprej) so od sosolcev izvoljeni po trije ucenci, ki imajo tako posebne zadolzitve pri pomoci uciteljem. Bistvo tega pac je, da se otroci tako seznanjijo z osnovami vodenja in njihovimi posledicami. Vceraj pa smo naredili en izlet v IKEO in Sara je koncno docakala svojo novo posteljo, ki smo jo seveda danes takoj po zajterju, s skupnimi mocmi, hitro sestavili.

Sicer pa se je pri nas 1.marca pricela jesen in ta teden smo razen v torek, ko je bil lep, sicer vetroven soncen dan s 33°C, imeli ze prave zimske temperature, cez dan le okoli 20°C, ponoci pa celo tam do 13°C in tezko pricakovani dez, ki ga je bila narava res zelo potrebna in je hkrati doprinesel k temu, da so po enem mesecu truda gasilci le dobili kontrolo nad pozari http://en.wikipedia.org/wiki/2009_Victorian_bushfires.

Jutri pa imamo dela prost dan, praznujemo "labour day", praznik dela, kar v SLO poznamo 1.maja in napovedan je lep soncen dan s 26°C. Taksna je tudi napoved za cel naslednji teden, s sicer moznimi vmesnimi plohami sredi tedna.

Ni komentarjev: