sreda, 6. avgust 2008

Tinini hisni ljubljencki, kupili hiso, priprave na olimpiado

Ker zaenkrat se zivimo v hisi, ki jo imamo v najemu pac nazalost ne smemo imeti nekih pravih domacih hisnih ljubljenckov. Imamo le akvarij s par ribicami in seveda par rednih obiskovalcev.
To je Tinin novi prijatelj, Australian Magpie, ki zadnja dva tendna redno prihaja na kaksen priboljsek k Tini. Hodi od okna do okna, gleda not in ko vidi Tino jo s svojim plocevinastim glasom veselo pozdravlja.

Ko se prikaze Tina s priboljskom poklice vse svoje prijatelje, ko vse pojejo in ostali odletijo, on veselo ostane in hodi za Tino kot majhen kuzek. Sicer med domacini ti ptici niso najbolj priljubljeni, saj so v casu gnezdenja prav napadalni, ce posegas v njihov teritorij seveda. So podobni nasim vranam oglasajo pa se kot bi nekdo po neki plocevini vlekel. Prisluhni na http://www.youtube.com/watch?v=BQ_pkvO5ia8 , na http://www.ozanimals.com/Bird/Australian-Magpie/Gymnorhina/tibicen.html pa si lahko sami o njih vec pogledate.
No tale majhen pticek pa je nas prvi hisni ljubljencek Wilie Wagtail (wagtail pomeni tresoci rep), ki ze od vsega zacetka, kar smo tu, redno hodi na nas vrt se kopat in pit vodo. Sicer je za nasim vrtom naravni rezervuat Seaford Wetlands - mocvirje ( http://www.frankston.vic.gov.au/Services_A-Z/Parks_and_Leisure/Parks/Seaford_Wetlands/index.aspx ), a je ocitno nasa voda boljsa. Takrat na zacetku smo ga poimenovali kar migec, saj nenehno miga z repom in opreza okoli. Smo zadeli kar dober prevod, ne.No te papige na nasi brajdi, ce jih ne opasiz po pisanih barvah jih pa sigurno cujes, saj so neverjetno glasne in so vedno v skupinah. Ja Tina se je medtem za eno leto "pomladila".

Pa obletnica najine "simbioze".
Vmes seveda kolesarimo naokoli
in hranimo racke.
Kot se spodobi smo na ponedeljkovem zboru pred solo imeli priprave na otvoritev olimpiade. Pevski zbor (Sara je druga z leve v drugi vrsti) je v barvah nasih - avstralskih olimpijcev (zelena in rumena) pel njihovo pesem.

No to pa je nasa hisa, v kateri bomo koncno lahko imeli zopet kaksnega pravega hisnega ljubljencka na stirih nogah.
Seveda jo se moramo malo prebeliti in opremit kuhinjo,... tako, da ce bo vse po planu se bomo konec septembra vselili.

Samo je imel prejsnji teden dva dni fraj, "vzel" si je "seek-live", po domace bolnisko. Malo ga je kuhala neki prehlad. Pa, da mu ni bilo dolgcas je malo ustvarjal na soncu in seveda za vas s fotoaparatom vse sam dokumentiral.


3 komentarji:

Tilen,Petra,Sandi pravi ...

Pozdrav!
Tudi pri nas je trenutno prava KUNG-FU manija in vsi pridno zbiramo figurice.
lp

Kseleki pravi ...

Pozdravljeni,

čestitke Tini za rojstni dan. Kako se je počutila, ko je praznovala RD pozimi?
In seveda čestitke za nakup hiše!!! To je pa velika stvar. Sedaj pa lopato v roke in izkopat vinsko klet ter centralno napeljat :-)
Uživajte v novem domu in lp, Kšeleki

macekdu pravi ...

Hvala za cestitke! Ja Tini bi res bolj pasalo, ce bi RD praznovala sredi poletja, kot v SLO. A se vedno je bolje imeti RD pozimi in ziveti tu doli, vsaka stvar ima pac tudi kaj negativnega - haha.