sreda, 5. november 2008

Halloween in koncno dobili Casey

Tu doli nimamo pusta, oz. maskare imamo tako kar vsake toliko casa. Tudi prvi november kot dan mrtvih ni tako popularen (ni dela prost dan, praznujejo ga seveda katoliki, kot dan vseh svetnikov), je pa kot pri nas pust tukaj podobno Halloween (noc carovnic po SLO). Sicer pa zakaj bi imeli pust, saj tu praviloma nimamo zime s snegom, tako da, koga bi kurenti preganjali? Vec o Halloween-u lahko najdete na http://en.wikipedia.org/wiki/Halloween .
No tu pa je nasa mama carovnica, ki pripravlja carovniske zelene palacinke, z modro smetano in ostalimi carovniskimi dodatki.carovnik Mihacarovnica Sara Samo - grof Drakula
Tu se jim je pridruzila se carovnica Ana
in skupaj so se napotili po ulici (kot v SLO v navadi za pusta, "imate kaj za pusta hrusta") z rekom "Trick or treat". Namen je isti (http://en.wikipedia.org/wiki/Trick-or-treating). Seveda smo tudi mi cel dan imeli obiskovalce s tem rekom in namenom. Tina je seveda ze kar vnaprej pripravila carovniske vreckice s sladkarijami za vsako grozno masakro in najbolj lustna sta bila dva majhna (3 do 4 leta stara) okostnjaka, ki se nista spomnila reka in sta Tino nagovorile enostavno z : "wee need some more stuff for our bag" (rabiva nekaj vec robe za najino vreco).
Njami, carovniske palacinke.
No tu pa je koncno nasa mala Casey (8 tednov star miniaturni pinc), ki smo jo koncno docakali v nedeljo.Ko je legla k prvemu pocitku so Miha, Samo in Sara narisali vsak svojo slikico z naso malo dojencico.Uh ti ljudje so res grozni, so rekli, da smrdim, pa so me skopali, brrrr. No sedaj pa se cista grejem v topli brisaci.Kot vidite se je hitro navadila na novi dom, tak, da se ve kdo je glavni pri hisi.

7 komentarjev:

Gregor G. pravi ...

Ej, Mački, čestitam za kužka :)
Tudi mi smo ga dobili na Kukmako. Naš je zdaj star deset tednov in je še zelo majhen. Ko pa bo velik bo Bernski planšarski ovčar (pomešan z nemškim ovčarjem)
Lepo se imejte in se veliko zabavajte

violeta pravi ...

no lepo lepo, vidim da se vam je družina povečala,pravi srček je.Halloween pa vam je tudi ratal.

Rado and Bojana pravi ...

Lepo,lepo..hehe se bo lahko igral s Thorinom, ko pridemo dol hihi.Vidim da je Tina prava "Čarovnica" haha
Lepo se imejte še naprej, pa se kaj vidimo mogoče celo letos. Karte so rezervirane za 24/12/08...

monika pravi ...

Lep pozdrav soimenjaki. Pišem prvič in preverjam, če ste dobili. Monika

macekdu pravi ...

Pozdravljena Monika, soimenjakinja !
Seveda smo dobili tvoj komentar, le avtomatsko se sam ne objavi dokler ga ne potrdim, zato ga nisi takoj videla.

monika pravi ...

Halo muceki. Hvala za odgovor, bom večkrat pisala. Lepa je ta vaša kužika tudi mi imamo Bobija- maltežana. Vidim, da se imate lepo in da tudi malo pogrešate Slovenijo. Pozdrav Monika

macekdu pravi ...

Ja z Bobijem bi vsaj po merah lahko bila prijatelja. Glede Slovenije, pa se mogoce malo grdo cuje, a po pravici povedano je tu toliko vsega, da zaenkrat se cisto nicesar nismo pogresali.