nedelja, 29. junij 2008

Se nekaj malega o nas ta mesec

Ja tako izgleda vsak ponedeljek pred poukom na "Monday assembly", ko se vsi zberejo na solskem igriscu pred solo, zaigrajo australsko himno in ponavadi ravnateljica pove kaksne novosti, pohvale in seveda se kaksne napotke za priceti teden. No seveda so praviloma otroci v uniformah. Tukaj smo namrec zopet imeli maskarado, saj smo imeli "Garden day" in so zbrane zlatnike (1$ kazen za nenosenje uniforme) zbirali za sirjenje solskega zelenjavnega in cvetlicnega vrta. Seveda, kot se za tak dan spodobi, se je vecina otrok oblekla v razna strasila, vrtnarje, pikapolonice,... No Miha je bil polzek, Samo cvetoc travnik, Sara pa metuljcek.



To pa je Samo z njegovo novo kosarkasno zogo in seveda pripadajoco kapo, saj se je vpisal k solski kosarki.
Samotov basket-ball team.Bojni posvet pred prvo medsolsko tekmo v Frankston basket-ball hall.Ja bilo je zelo zanimivo, saj so imeli v ponedeljek prvi trening, v soboto pa ze prvo tekmo. No seveda je prijazna sodnica poleg svoje obicajne naloge delila tudi nasvete za pravilno igro. No rezultat je bil..., ni pomembno, za nase kot zmaga, saj so igrali proti uigrani ekipi in zadeli celo 4 kose. Bili so "the best".Samo ima stevilko 11. Drugace pa je zaenkrat pri nas vse po starem. No razen, da so se ravnokar zacele nase "zimske" pocitnice, tako da 2 tedna nimamo pouka. Ja malo bomo sli v kino, pa se kopat, seveda na bazen, saj je morje trenutno za nas malo prehladno, pa v muzej gledat dinozavre in podobne zadeve,.... No smucat se letos ne bomo sli, ni casa, imamo prevec drugih stvari za videt, a mogoce se kaksno drugo zimo odpravimo na npr. MtBuller, ki ni dalec stran od Melbourne-a, da si se tu na drugem koncu privoscimo za spremembo tudi malo zimskega veselja, ko boste vi na severni polobli iskali senco, ali pa se namakali nekje na Jadranu. No, ce pa bi kdo zelel poletne pocitnice prebiti na snegu, pa si v miru lahko pogleda nase bliznje smucisce na http://www.mtbuller.com.au/winter/getting_here.aspx .

3 komentarji:

Rado and Bojana pravi ...

Lepo,lepo vi samo uživajte. Tako je tudi prav, se vam kmalu pridružimo

Kseleki pravi ...

Pozdravljeni 2 Mački in 3 Mački!

Z veseljem beremo vaš blog, saj je zelo zanimiv in poučen. Primerjam vaše občutke s svojimi, zdaj, ko smo v Sydneyu 3 mesece. Očitno ste se zelo dobro vključili v novo okolje, na slikah izgledate kot 'stari avstralski mački'. SUPER!!!

Zanima pa me, ali ste si uredili dodatno zdravsteno zavarovanje? Kdaj boste lahko začeli koristiti njegove bonitete (po kolikem času)?
Kako urejate varstvo med šolskimi počitnicami (2+2+2+5 tednov) brez babic, tet...? Ali sta mlajša otroka po šoli v varstvu?

Z veseljem bi vas spoznali 'v živo'. Ko boste na izletu v Sydneyu, se le oglasite.

LP, Kšeleki

P.S. Hvala za čestitke za našo Emo.

macekdu pravi ...

Hi v Sydney !
Glede dodatnega zdravstvenega zavarovanja sem se ravnokar razpisal na avstralija.mojforum. Upam, da vam bo kaj koristilo.
Varstvo med pocitnicami pa, ja jaz sem cez dan v sluzbi, Tina pa doma. Vecinoma so mame tu dokler so otroci mali, ali doma, ali pa delajo le part time kaj v casu, ko so otroci v soli, v casu pocitnic pa si uredijo prosto, tudi ce je neplacano, ali pa delajo ponoci. Pac vsak si mora izracunati, da na kocu meseca skozi pride saj je dodatno varstvo drag spas in ne mislim delat da bom njim placeval in imel visji tax in manjsi family benefit. Poleg tega sva midva bolj zato, da ce se ti seveda financno izide, da so otroci v soli, ko je pouk, pol pa se jim posvetimo starsi.
Ja preden bomo sli v Sydney se bomo seveda z veseljem oglasili, a zaenkrat se ni v bliznjem planu. Ce pa boste vi kaj proti Melbourne hodili ste prisrcno vabljeni, da se v zivo spoznamo.