ponedeljek, 29. december 2008

Nas prvi Bozic v DownUnder,...

Pred enim letom smo v tem casu, kljub praznikom bili v najvecji "pak mrzlici" in zadnjih pripravah na odhod v naso novo prihodnost. No tukaj pa smo pri nasi prvi Bozicni vecerji tu doli. Bilo je enostavno "njami" in lepo. Seveda po pojedini se je prilegel pocitekJa izgleda, da smo res bili pridni. Celo darila od nasih najdrazjih iz Slovenije so prispela se pravocasno. Bozicek nam je cez noc pod naso jelko nalozil se najbolj manjkajoce in zeljene Play Station, NintendoDS, pa nove kopalke, razne igrace, mamici novi nakit,... Tako, da smo se preden je nase prvo leto tu doli naokoli, le pocasi nadoknadili vse se manjkajoce.
Zjutraj nobenega od otrok ni bilo treba buditi, vsi so bili budni ze pred sedmo zjutraj in seveda smo nestrpno pohiteli odpreti darila.Seveda je tudi Casey dobila nekaj od Bozicka (prekajeno kost in lollypop igracko) in seveda veselo pomagala pri odstranjevanju embalaze.
A nisem skoraj ze pravi Avstralec. Ja od moje drage sem dobil pravi Avstralski klobuk iz kengorujevega usnja, da bom odslej res dobro zasciten pred mocnim avstralskim soncem.Samo in Miha z njunimi novimi Speed RacerjiSara z njeno novo tablo za risanje modelovJa to prvo odpiranje daril je za naso Casey ocitni bilo naporno, tako, da se je zopet malo spravila na moj piknik stol. Seveda standardno z glavo dol.Vcasih smo ob tem casu obleceni v kombinizone, rokavice,... ustvarjali norcije v snegu (seveda, ce je bil), sedaj pa smo na bozicni dan to poceli v kopalkah, seveda na plazi.
Juhuuu, Bozicki v kopalkah !
No vecina avstralcev odpira bozicna darila na Boxing day, 26. decembra, ko je v SLO Dan samostojnosti. Mi smo seveda darila, kot smo navajeni iz Slovenije odprli na bozicno jutro in ta dan odsli z nasimi SLO prijatelji na piknik v turisticni kraj Sorento, na koncu Mornington Peninsule http://en.wikipedia.org/wiki/Mornington_Peninsula .
Ja elektricni barbiji so bolj pocasni, kar se tice pecenja, za povrh pa, da se meso slucajno ne bi zazgalo poskrbijo nadlezne muhe, ki jih je treba sproti odganjati.
Ja temu bi se lahko reklo sedece igranje frisbee-ja.
Za boljso prebavo smo se seveda s parka, ki lezi nad cudovitim zalivom polnih raznih jadrnic, colnov, jaht, ipd. podali na kratek sprehod na obalo. V zalivu kar mrgoli raznih plovil, na parkiriscu pa so avtomobili s praznimi prikolicami
Samo in Miha pred trajektom, ki vozi cez preliv na drugo stran, na Balerino Peninsulo, proti Geelong-u http://www.virtualtourist.com/travel/Australia_and_Oceania/Australia/State_of_Victoria/Geelong-1876121/Off_the_Beaten_Path-Geelong-Bellarine_Peninsula-BR-1.html .
Pa se ena druzinska slikica
No vceraj smo imeli pri nas German Party z nasimi nemsko govorecimi sosedi.
Otroci pa so med tem imeli PJ (pizama) Party.No v SLO smo poznali skorce in podobne ptice, ki so veselo kradli cresnje, ipd. Tu pa imamo pisane papige, ki se veselo mastijo z nasimi lepimi slivami.
No, da jih bo se kaj ostalo za marmelado in pecivo, smo kljub praznicnemu casu, danes morali organizirati nujno trgatev
Ja fantje smo nabirali, punce pa so medtem zacele z raskoscicevanjem.Za konec pa se ena slikica nase grenivke polne se zelenih plodov in istocasno lepih in disecih belih cvetov.

1 komentar:

monika pravi ...

Ja kar malo nevoščljivi smo vam toplega božička. Upam, da ste tudi novo leto preživeli. Mi smo pač tako, ko vem, da me čaka operacija. Pozdravljamo prav vse tudi kužiko.Če pa boste kaj brskali po internetu, imam teto v avstraliji in napišem naslov. Ristovski Rezika 87 Redleap aw. Mill Park 3082 Melbourne. Lep pozdrav Monika