četrtek, 11. december 2008

Spet se malo javljamo

Ker so pri Samotu v soli imeli v tem cetrtletju temo, dobri stari casi so na koncu priredili predstavo za stare strase, kjer so se oni lahko kaj povedali iz prve roke. Seveda zopet cisto po avstralsko, vsedimo se na tla. No babic in dedkov je bila le kasna tretjina, je pac tako, da je poleg tega kot je pri nas, da so nase babice in dedki nekje tam dalec cez luzo, da so v Avstraliji razdalje res tako velike in jih je dosti razkropljenih naokoli po tem rdecem kontinentu.
No pa se kratka zgodbica, ko je Samo par dni pred tem prisel iz sole in vprasal:"ja kaj bomo pa mi naredili, ko nasi babice in dedki ne bodo prisli?", mu je Tina odgovorila: "ves mam eno staro obleko od prababice, si jo bom oblekla, pa na glavo bom dala ruto, pa bodo vsi mislili, da sem tvoja babica.". Samotov odgovor je bil : mama, pa daj no.". Zvecer pred spanjem, je ves zaskrbljen se enkrat vprasal:"mama, pa saj se ne bos res oblekla v babico?"
Ponavadi pri spanju glavo podlozimo z blazino. Mogoce pa ima nasa Casey le nizek pritisk. Ali pa tudi ne. Uj, me spustite noter !
No tu pa so nasi mladi Nippers-i, ali po slovensko mladi resevalci obalne straze. Res zanimiva in koristna dejavnost, pri kateri se poleg sportnih disciplin naucijo vsemogoce o varnosti in dogajanju na plazi.
Kaj bi bila Avstralija brez surfanja in "surf lifesaving" klubov (resevalcev obalne straze, po SLO). Vecina Avstralcev zivi v mestih in naseljih ob ali nedalec stran od obale. In obala je ze vedo bila prostor kamor milijoni avstralcev z veseljem pobegnejo na uzivaje in zabavo.
Prvi avsralski "surf lifesaving club" in hkrati prvi na svetu je bil ustanovljen leta 1906 na Bondi Beach, v Sydney-u. Kogar zanima kja vec o tej popularni dejavnosti tu doli si lahko kaj vec sam pogleda na http://www.cultureandrecreation.gov.au/articles/surflifesaving/ ,
Za zacetek se je treba seveda razgibati
Pa tekmujejo na suhem
Juhu, zdaj pa gremo surfat !
Ucitelj je v mivko narisal surf in mladim bodocim resevalcem obalne straze na suhem pokazal pravila surfanja.
Juhu, teorijo znamo, zdaj pa hitro v vodo.Seveda so pri tem pomagali strsi. Cisto po avstralsko, ni problema, ce ni s seboj kopalk, gremo pac v vodo kar v hlacah, saj se bodo posusile.
Nippers MihaPa Sara in Samo
Pa se enkrat Miha in Samo
Tu pa se priprave na parado za prihajajoce medklubsko tekmovanje.Ko je konec, pa vsi skupaj vkljucno s starsi pomagamo vse pospraviti.
Tukaj pa se je ena slikica nase lepe recice Kananook Creek, ki tece med nami in naso obalo http://www.frankston.vic.gov.au/Services_A-Z/Parks_and_Leisure/Parks/Kananook_Creek/index.aspx . En lep del neokrnjene narave poln autohtone flore in faune z lepo urejeno sprehajalno potjo, ki se zacne malenkost severno od nas in gre vse do Frankston-a,seveda s fino restavracijo Kananook Creek Boathouse, v takem prav angleskem stilu, z lastno slascicarno in kuhinjo z ribjimi specialitetami. Ce bo kdo hodil kaj tu doli jo lahko priporocamo. Sicer pa je bila Tina tja za rojstni dan njene najboljse prijateljice Eve tu doli (druga z leve), povabljena na jutranji caj. Ja ker so se zbrale skupaj same taksne, ki ne znajo nehat klepetat, se je njihovo jutro zavleklo v popoldan, tako, da so ravno se pravi cas uspele otroke v soli dvignit.
Pa se malo na palzo z naso Casey. Sicer se je s 1. decembrom uradno zacela kopalna sezona in psi v tem casu na plazi v dnevnem casu niso dovoljeni, a ker se je nasa pomlad letos malo zavlekla v poletje in imamo se vedeno temperature za ca. 6 stopinj celzija nizje od povprecja za ta cas je to bilo cisto ok.
Jak, ta voda ima pa cudno slan okus!?
En Casey-inih najljubsih hobijev je kopanje lukenj, tako, da se je z veseljem pridruzila in pomagala otrokom. Doma so ze vsi vogali prekopani.

3 komentarji:

Rado and Bojana pravi ...

Hi!
So pa pravi mali reševalci zdaj se me nebo strah kopati na vaših (zaenkrat) plazah. Vidim da vam nikoli ni dolg čas in da se še kar imate zelo fajn. Lep pozdrav vse 5 in lepe božične ter novoletne praznike želiva.

P.S. Karte sem zdaj rezerviral na 29.1.09 upam da se bomo vidli kmalu.

Benjamin pravi ...

Super slike in dobri komentarji. Hvala. Vidim da se imate fajn. Kar tako naprej. Bom pihnil malo hladnega zraka tja na drugo stran globusa, da vam ne bo prevroce.

njegova pravi ...

Pozdravljeni!
Moram priznat da sem od navdušenja dol padla ko sem našla to vašo stran! Res ste cukrčki! Pa pravijo da ni sanjskih življen..
Lep pozdrav iz po dolgem času sončne Slo!
ir1